Ny Salgssjef hos KongsBil AS

Emil Fjeld startet som ny salgssjef hos Kongsbil fra 1. juni, og skal ha ansvaret for ny biler. Han har en fortid i bilbransjen, og var nå fristet til å komme tilbake. De siste årene har han jobbet med forsikringer, og det var egentlig tilfeldig at han fikk jobb hos Kongsbil AS.

Ny salgssjef hos Kongsbil. Emil Fjeld begynte 1. juni 2017.

Tilbake i bilbransjen

Jeg jobbet i Autoconsept som leverer garanti- og forsikringsløsninger til bilbransjen, og Kongsbil var kunder hos oss. En dag jeg var innom bilbutikken på Kongsvinger, sa jeg til Henrik at jeg kunne tenke meg å jobbe i bilbransjen igjen. Vi snakket litt om det, og det tok ikke lang tid før jeg fikk et tilbud som igjen førte til ansettelse, forteller Emil.

Styrker nybilsalget

– Vi er glad for å ha Emil hos oss, og er sikker på at dette vil styrke vår salgsstab. Emil skal ta seg av nybilsalget, og med 4 merker er det en stor oppgave han har foran seg. Vi tror at han er riktig mann til å fortsette den fine utviklingen vi har hatt, og vi skal gjøre vårt for at han kommer godt i gang, sier Henrik Mohn, daglig leder hos Kongsbil AS.

En fin produktmix

Med fire merker som står godt sammen, har Kongsbil en fin produktmix å tilby kunder. Dacia Duster er den tøffe og robuste SUVen, Suzuki har et stort utvalg med 4 hjulstrekkere, Isuzu er arbeidsbilen framfor noen, mens Renault tilbyr elbiler og personbiler av god kvalitet.

Selv om det er mange bilmerker hos Kongsbil, ser Emil det som en fordel at det bare er to importørerer å forholde seg til. – Det er oversiktlig og lettere å forholde seg til to importører, enn om vi skulle hatt et merke fra hver importør. Både RSA og MotorGruppen er solide og proffe, og jeg gleder meg til å samarbeide med disse, fortsetter Emil.

Solgt Renault tildligere

– Nå er et bare å sette seg inn i alle modellene, og lære mest mulig om disse. Med en stor bilinteresse ser jeg fram til arbeidet, jeg har solgt Renault tidligere og kunnskapen sitter allerede i veggene her hos Kongsbil AS, fortsetter Emil.

Bilsalg i forandring

– Bilsalget er mer krevende nå, fordi tiden bilene er aktuelle er kortere. Nyheter kommer i et rasende tempo, og vår moderne elbil, kan være akterutseilt om et par år. Derfor er det viktig å være «på» når nyhetene kommer, fortsetter han.

Sist jeg var i bilbransjen, handlet det om bensin eller diesel, mens nå tilbys det i tillegg Hybrider, Plug-in Hybrider og elbiler, og mye av fokuset ligger på det nye som har kommet, forteller han. Emil er glad man har elbil i programmet sitt.

Elbil og hybrid

– Elbiler er satsingsområde, og slik er det også hos oss. Vi kan tilby en av markedets beste elbiler i nye Renault Zoe, som nå har fått lengre rekkevidde. I tillegg har vi hybrider fra Suzuki, som også er en trend i tiden. Både Swift og Ignis kommer nå med hybridløsninger, forteller Emil.

Forandringer har også skjedd på hvordan vi som kunder tilegner oss kunnskap. De aller flest har allerede lest seg godt opp på produktet før man kommer inn i butikken. – Med økt kunnskap fra kunder setter det også krav til at vi er ekstra gode på produkt og salg, men jeg gleder meg til å jobbe i en bransje hvor ting skjer i et høyt tempo, og det stadig er endring, avslutter Emil Fjeld.

Kontakt gjerne Emil direkte på emil@kongsbil.no eller tlf: 480 55 166