Renault Zoe – Elbilen som oppfyller alle daglige gjøremål

 

Du bor utenfor utenfor bykjernen, pendler til hovedstaden, har flere ærend i bysentrum og hytta er milevis unna. Elbil høres lite optimalt ut, gjør det ikke?

Nei, ikke når vi lytter til Bo Christer Larsson, som akkurat har kjøpt seg den nye Renault Zoe 400 fra Kongsbil. Med oppgitt rekkevidde opp mot 400 kilometer, som navnet indikerer, har denne lille snertne elbilen blitt familiens bil nummer én.

 

Renault Zoe 400 oppfyller alle behov

– Renault Zoe 400 oppfyller alle behov for transport i en hektisk hverdag. Til jobb, til hytta til Engerdal når vi er opptil tre personer – og ikke minst all småkjøringen, sier Bo Christer Larsson, som bor ved Skarstad Gartneri mellom Roverud og Kongsvinger.

– Det er mange ærend som unnagjøres, det er levering i barnehage, det er fritidsaktiviteter for tre barn og oss to voksne, sier han.

 

Bo Christer Larsson er strålende fornøyd med sin elbil Renault Zoe.

Bo Christer Larsson er strålende fornøyd med sin elbil Renault Zoe.

Bruker Zoe mer enn Volvo

De har ved siden av en Volvo, som oppfyller de siste kriteriene en Zoe ikke er skapt for å fylle. Den store plassen og fossilmotoren brukes unntaksvis, for eksempel når hele familien skal på hytta.

– Zoe’n er registrert for fem personer, til tross for litt snauere plass, så går det å få alle i bilen – over kortere avstander. Vi bruker vår Renault Zoe mer en vår Volvo, sier han.

 

Elbil nummer to

Den nye Renaulten er hans andre elbil, faktisk hans andre Zoe attpåtil. Den første var 240-utgaven, men nå er rekkevidden økt med 160 kilometer.

– Kombinasjonen rekkevidde og pris betyr alt. Her står Zoe seg svært godt i dagens marked, sier Larsson, som har klare meninger om at det er elbilen som gjelder for framtiden.

– Jeg har stor tro på elbilen i fremtiden, både hva gjelder miljø og pris. Men dette avhenger åpenbart av politisk vilje i en periode frem til elbilen blir like rimelig å produsere som en fossilbil, sier Larsson og henviser til de økonomiske incentivene som norske politikere har lagt opp til.