Har økt bilsalget med 235 prosent

Styreleder Tore Holm og daglig leder Henrik Mohn.

I 2014 omsatte Kongsbil for 23 millioner kroner. Etter en intens og offensiv snuoperasjon, økte omsetningen til 77 millioner kroner i 2017. – Det har vært en krevende, men morsom utfordring, sier Henrik Mohn, som nå varsler at han gir seg som daglig leder.

Sommeren 2016 så det mørkt ut for Kongsbil AS. Selskapet hadde tapt penger hvert eneste år siden oppstarten i 2013. Salget av biler og verkstedtjenester var for lavt i forhold til kostnadsnivået. Eierne måtte foreta seg noe, og i august ble den første store forandringen presentert for Glåmdalens lesere: Kongsbil hadde ansatt Henrik Mohn som ny daglig leder.

– Jeg oppdaget raskt at selskapet trengte en ny strategi. Det aller viktigste grepet var å satse betydelig mer på bruktbil som det «tredje bilmerket». Mens Kongsbil i perioden 2013 til juli i 2016 solgte 363 biler, har hele 785 biler trillet ut av salgslokalene siden i august 2016. I dag ligger årsomsetningen stabilt på nærmere 80 millioner. Inntektene sto ikke forhold til kostnadene, kompetansen var for lav og vi manglet infrastruktur og nødvendig verktøy. På toppen av det hele slet vi med et sviktende omdømme. Det var så mye å ta tak i at jeg flere ganger var på nippet til å gi opp. Heldigvis var styreleder og eier Tore Holm like innbitt og sta som meg selv – og nå kan vi endelig konstatere at innsatsen gir resultater, sier Mohn.

– Jeg har lagt ned voldsomt mange arbeidstimer for å lykkes med oppdraget, og dessuten har vi en eier som utviser stor tålmodighet og har tro på det vi driver med. Vi jobber fremdeles med å optimalisere rutiner, strukturer og bemanning, samt øke kompetansen. Jeg er overbevist om at både kunder og konkurrenter i regionen skal få merke at Kongsbil er friskmeldt, sier Mohn, som til tross for den positive utviklingen har varslet styret om at han ønsker å fratre som daglig leder.

– Arbeidsmengden og påkjenningen, også for familien, har vært ekstrem. Derfor er tiden nå moden for å gjøre noe nytt, kanskje i en helt annen bransje. Jeg er allerede engasjert som styreleder i et par selskaper, og vil bruke tiden fremover til å ivareta Kongsbil og sondere egne muligheter, sier Mohn.
– Jeg er godt fornøyd med snuoperasjonen som Henrik har utført, og jeg er glad for at han vil fortsette inntil styret har funnet en ny daglig leder. Selv om vi ikke er helt i mål på alle områder ennå, ser jeg lyst på Kongsbils fremtid, sier styreleder Tore Holm.