En helt ærlig dag på jobben

– Suksess er å reise seg en gang mer enn man faller, sa vår daglige leder Henrik Mohn. På torsdag holdt han et gnistrende godt og ærlig innlegg på Torsdagslunsjen i regi av Byen Vår og K+.

Fra foredraget på Torsdagslunsj 1. juni, i regi av Byen Vår og K+

Mitt ansvar

Henrik delte sine personlige erfaringer med både oppturer og nedturer i næringslivet. Han ga et usminket bilde av hva som skjedde før, under og etter konkursen i Bilsentergruppen. Om hvordan man reiser seg etter at panikkangsten er på topp og selvtilliten på bunn, da konkursen var et faktum i 2014.

– Det var mitt ansvar, så for meg var det viktig å stå med rak rygg utad. Men inni meg var det kaos. Jeg hadde gjort vurderinger ut fra den jeg hadde blitt – over tid. Noe var bra. Men jeg hadde også satt meg selv foran alle. Jeg hadde blitt stjerne i eget show, og høy på meg selv. Og jeg hadde mistet forskjellen på å lykkes opp mot lykke. For meg var de ordene det samme, sa Henrik til en lydhør forsamling.

Jeg hadde blitt stjerne i eget show, og høy på meg selv. Og jeg hadde mistet forskjellen på å lykkes opp mot lykke. For meg var de ordene det samme.

Ingen selvmedlidenhet

Henrik var klar på at han hadde antagelig gått av å gå på «en smell». For med mye tid til selvrefleksjon over hva som gikk galt, kom også erkjennelsen at den enste han kan endre er seg selv. – Jeg håper og tror at jeg har endret meg. Det er jo ikke synd på meg, selv om vi i en periode måtte selge unna alt vi eide. Selv motorsaga måtte selges. Men det var tross alt bare materielle ting.

Om å reise seg igjen

Selvrefleksjon, famille, nære venner og mye trening ble nøkkelen til å komme tilbake for Henrik.
– Jeg hadde en drøm om å komme tilbake til bilbransjen, og vise at jeg har lært. Derfor er jeg glad for at Tore Holm, styreleder i Kongsbil ville satse på meg for 1 år siden, sa Henrik.

Jeg hadde en drøm om å komme tilbake til bilbransjen, og vise at jeg har lært. Derfor er jeg glad for at Tore Holm, styreleder i Kongsbil ville satse på meg for 1 år siden.

Vis medmenneskelighet

Til slutt utfordret Henrik Mohn forsamlingen om at det er mye lærdom i nesten å ha fått det til.
– Livet handler ikke om aldri å falle. Det handler om å reise seg igjen. Og vis medmenneskelighet, også i næringslivet, når noen rundt deg faller, avsluttet Henrik Mohn.

«At least he tried»

Ikke overrasende var applausen i etterkant både lang og taktfast. For foredraget var en tankevekker. «At least he tried», sier amerikanerne.
Vi glomdøler  bør bytte ut «hva var det jeg sa?!» med «I det minste våget hun».
For skal vi lykkes må vi tåle å feile. Begge deler er høyst menneskelig.

Livet handler ikke om aldri å falle. det handler om å reise seg igjen, Sier Henrik Mohn

Vår daglige leder Henrik Mohn med god refleksjon over livet