Gutta med de beste hendene for service og reparasjon

Når du leverer bilen til til service eller reparasjon hos Kongsbil, kan du være trygg på at kjøretøyet ditt er i de beste hender. Og du får fremdeles 15 prosent rabatt på alt verksmester Yngve Carlsen og kollegene hans gjør med bilen din.

Det er travelt, men trivelig hos gutta på verkstedet til Kongsbil. En Passat sjekkes ut. Den har vært til EU-kontroll. En av mekanikerne må snart av gårde. Han skal levere bil til en kunde. En annen må ut i snøkavet for å hente inn en Zoe, som skal til service.

 

Godt kjent på verkstedet

Verksmester Yngve Carlsen har skrudd bil i over 20 år. Opprinnelig fra Drammen, nå bosatt i Charlottenberg, har han arbeidet i samme bygg og samme verksted siden 2011. Han er den eneste som er med siden den gang Glåmdal bil holdt til i lokalene.

–  Jeg er godt kjent, kan du si, her på verkstedet. Jeg begynte å jobbe i RSA i Drammen, men så fikk kona, som er radiograf, jobb på sykehuset i Arvika, så da ble det flytting på oss.

service eller reparasjon

Verksmester Yngve Carlsen har skrudd bil i over 20 år.

Bruktbiltakserer

Geir Ove Gullikstad ble hentet fra Langeland Autosenter for en måned siden, og er dermed den ferskeste av gutta. Han er mekaniker, og har i tillegg ansvaret for taksering av bruktbiler. Geir Ove er opprinnelig fra Kirkenær, men er nå bosatt i Kongsvinger. Om du ikke drar kjensel på mannen, har du sikkert sett bilen hans. På fritiden driver han nemlig med limousine-service, med sin egen, hvite Lincoln.

 

Renaultsertifikat

Stig Dahl er mekaniker med hovedansvar for Renault og elbiler. Han har både kurs og sertifikat for dette, for det stilles strenge krav til den som skal skru på disse franske bilene. Stig er ekte eidskoging, bosatt et par langpasninger fra fotballbanen på Tobøl, og har arbeidet i Kongsbil i snart to og et halvt år.

– Jeg kom hit rett fra skolen, og var så heldig å få læretiden min her.

Stig har heller ingen fritidsproblemer. Han er nemlig eier av en gammel Volvo 740 med BMW-motor, som ifølge han selv, har stadig behov for pleie og omsorg.

Godt å være lærling

En annen med en pleietrengende gammel bil, er lærling Even Bryn. Bilen er riktignok knalltøff, en 3-serie BMW cabriolet, men den kom til verden for over 20 år siden, og drar absolutt nytte av at Even tilbrakte praksisdagene på skolen hos BMW-forhandleren i distriktet.

Han bruker nemlig sportsbilen hver dag til og fra hjemmet på Brandval. Han begynte sin lærlingtilværelse på Kongsbil rett etter at skolen sluttet i sommer, og her trives han veldig godt.

– Jeg får mye frihet, men også mye ansvar. Det er ingen som henger over skuldrene mine her, og jeg får anledning til å finne ut selv hvordan ting skal gjøres.

 

Mekaniker Erik Gundersen ble hentet fra Sundmoen på Flisa i september.  Han bor på Vinger, og synes det er godt med mye kortere arbeidsvei. Men enda viktigere er at det er større forhold på Kongsbil, og mye mer varierte arbeidsoppgaver. Erik en treningsglad ung mann. Han spiller fotball på Grinder, og er ofte å finne i et treningsstudio.

Ellers handler det om bil. Han eier ikke mindre enn seks biler, og med unntak av en Transporter av den lange typen fra 09, er det snakk om gamle Volvoer. Den eldste er en snart 3o år gammel diesel.
– Jeg er gærglad i Volvo.

Disse gutta gjør service eller reparasjon på bilen din

Du får fremdeles 15 prosent rabatt på alt verksmester Yngve Carlsen og kollegene hans gjør med bilen din.