Vinterklar bobil

Gjør bobilen klar for vinteren

Vanntanken og toalettet må du tømme selv. Alt annet kan vi i Kongsbil hjelpe deg med. For nå er snø og kulde ubønnhørlig rundt hjørnet, selv for bobilglomdøler.

 

Uansett om du har tenkt å bruke bobilen i vinter eller ikke, og spesielt hvis bilen skal overvintre utendørs, lønner det seg å gjøre bilen klar for frost og kulde. For kong vinter kan gjøre stor skade om du ikke tar forholdsregler.

Vinterklargjøring

Kongsbil tilbyr service, reparasjon og vedlikehold på alle bobiler som har chassis fra Fiat eller Renault.
Det vil si omtrent 90 prosent av alle bobilene som ruller rundt i Norge, skal vi tro Carlsen.

– Vi tar hånd om alt som ikke har med boenheten å gjøre. Det vil si motor, gearkasse, bremser, understell og alt annet som gjør at bilen ruller trygt og komfortabelt på veien. Vi utfører både ordinær service og sesongbasert ettersyn, som for eksempel vinterklargjøring.

 

Ny motorolje

Verksmester Carlsen anbefaler skift av olje og oljefilter før bobilen settes vekk for vinteren. Dette inngår som en del av vinterklargjøringen hos Kongsbil, og gjelder selv om det er lenge igjen til neste ordinære serviceintervall. Gammel olje kan nemlig innholde slagg, syrer og vann, og ifølge Carlsen kan dette gjøre stor skade på motoren.

 

Batteriet må tåle kulde

– Vi sjekker også at frostvæsken tåler de temperaturene vi kan oppleve her i distriktet, og at viskere og spylere fungerer som de skal. Og batteriet, selvsagt. Det er få ting som er mer ergerlig enn at bilen ikke vil starte en kald vintermorgen på grunn av et flatt batteri, sier Carlsen, og legger til at normal levetid for et bilbatteri er tre til seks år.

– Er batteriet gammelt, lønner det seg å bytte det ut.

 

Bestill time her!