Disse tingene bør du tenke på som eier av bobil

Plassbehov, forventet kjørelengde og slitasje er alle vesentlige ting å ta hensyn til før du setter ut på veien i din bobil.

 

Ting å tenke på for din bobil

Når sommeren trer inn for fullt, så gjør mange klar bobilen etter vinterdvalen. Noen velger også å kjøpe seg en helt ny bobil.

Uansett er det en rekke ting å tenke på, både ved valg av bobil og ikke minst vedlikeholdet av en bobil.

– Du tenker på samme måten som om du kjøper en campingvogn. Plassbehovet er én ting, men skal man farte mye så er det viktig å tenke på komfort og kjøreegenskaper. Men det viktigste av alt er å opperettholde service og tilsyn på bilen, sier ettermarkedssjef Espen Berglund.

 

Espen Berglund er tydelig på hva som er viktig å tenke på for bobileiere.

Bobiler går ofte langt

De aller fleste bobiler har under 3500 kg som totalvekt på vognkortet. Det betyr at du kan kjøre en bobil med vanlig førerkort klasse B, så lenge det ikke er mer enn totalt ni – inkludert fører – i bilen. Skal du kjøre du tyngre og med flere passasjerer, må du over på C-førerkort.

Men bobiler går gjerne langt, kanskje flere ganger vanlig årlig kjørelengde med en vanlig bil.

– Noen kjører 40-50.000 kilometer i løpet av én sesong, sier Berglund.

Det er heller ikke unormalt å kjøre bortimot 20.000 kilometer hvis du er på en internasjonal langtur over flere uker, kanskje over måneden også, i løpet av en ferie. Da er det uansett viktig være obs på et par ting.

Bobiler går ofte langt, og godt vedlikehold gir hyggeligere turer.

Sjekk bremsene

– En vanlig sikkerhetsintervall for skift av olje og oljefilter er på 20.000 kilometer. Kjører du over det, så har du kjørt over anbefalt intervall. Så da må man nok forvente å ta et skift på turen om du kjører mer enn dette.

– Og vet du at det er en stund siden du har skiftet bremser, så er også dette noe du bør gjøre noe med før du setter ut på langtur, sier Berglund.

Apropos bremser, så er det også viktig å sjekke disse før du tar ut bilen for sommeren.

– Det er slik at bobiler står veldig mye da de blir vinterlagret og slik. Da er det vanlig at bremser og andre slitedeler kan sette seg fast hvis de ikke blir ordentlig rengjort når sesongen er over. Det er viktig å gjøre en ordentlig sjekk på bilen før den skal ut på veien, forteller Espen Berglund.

Kontakt oss for mer informasjon og hjelp.